top of page

BUSINESS COACHING

Coaching & inspiratie.
Begeleiding en coaching voor werkgevers en ondernemers. Coaching in werk, bij ziekte en outplacement. Elk traject, werknemer en werkgever is anders daarom is maatwerk van belang en is er geen standaard. Mijn begeleiding in samenwerking met diverse adviesbureaus zal helder, oprecht en integer zijn.

Business Coaching: Diensten

EXECUTIVE & BUSINESS COACHING

Strategieën, GAP analyses en Koersbepaling

Weten wat je wilt, weten waarom je het doet en kiezen voor datgene dat je het meeste plezier en energie geeft! Vaak weet je dit als (beginnende) ondernemer en heb je een strategie en een plan-de-campagne om dit te gaan doen.

Kijk je eerlijk naar jouw eigen organisatie en onderneming? Met welke instrumenten, talenten en kernkwaliteiten moet je het meedoen? Wat heb je nog nodig? Welke kansen liggen er voor je en welke geven je het beste resultaat?

Wat is je huidige situatie en wat is de gewenste situatie? En hoe kom je daar?


Een goede strategie zonder duidelijke koersbepaling is net alsof je in de verkeerde trein stapt en vervolgens de trein de schuld geeft dat je niet daar uitkomt waar je moet zijn. Ik heb hier een leuke blog overgeschreven.


Door middel van een GAP-analyse wordt je geholpen daar inzicht in te krijgen. Dat is een goed begin en vaak heb je  de mensen of de kwaliteiten al binnen je onderneming, om een nieuwe koers te bepalen en de stappen te zetten naar je gewenste situatie en spreekwoordelijk in de juiste trein te stappen.


Het kan voorkomen dat de uitkomst van de GAP-Analyse is; dat je niet de juiste resources binnen je organisatie hebt. Vaak zetten ondernemers dan in op een blijvende oplossing, voor iets wat eigenlijk een tijdelijk probleem is. Door middel van interim-management investeer je tijdelijk en ga je voor een duurzame lange termijn oplossing.


Interim management is mogelijk door het inzetten van adviseurs met ruime werkervaring in diverse expertises. Die een grote betrokkenheid hebben met jouw nieuwe koersbepaling en strategie. De adviseur die ingezet wordt zal nauw contact houden met mij en zo wordt er op de achtergrond nog meegedacht en gecoacht met jouw nieuwe strategie.  


Mogelijkheden voor interim management functiegebieden: Logistiek, Customer Service, Quality, Customs, HRM en Recruitment, Communicatie, Project en proces management, Ondernemingsraad en organisatie structuur, Diverse Workshops en Executive coaching.

De looptijd van GAP analyses, Interim management, Workshops en Executive coaching is sterk afhankelijk van de vraagstelling en budget. En dit betekent maatwerk en door middel van meerdere kosteloze intakes kan er een gepersonaliseerde pakket aangeboden worden. Vul het contactformulier in en ik neem binnen 24uur contact met je op.

JOBCOACHING

Middenkader en uitvoerend personeel

Ik heb ik heel wat stappen gezet in mijn carrière. Soms noodgedwongen en soms omdat ik meer wilde of opzoek was naar iets nieuws, iets beters, iets anders.

Erachter komen wat je echt wilt is noodzakelijk om een gelukkiger leven te leiden. Soms hoef je niet per se van werkgever te wisselen, voor jezelf te beginnen of totaal iets anders te gaan doen. En als je dan opzoek gaat naar bijvoorbeeld een nieuwe baan, is het vinden van een nieuwe baan vaak niet zo moeilijk maar de juiste baan / werkgever kiezen is vaak lastiger. 

Door te ontdekken wat je graag wilt en dit om te zetten naar concrete doelen, ga je zeker een gelukkiger leven leiden. In een coaching traject is het mogelijk om diverse testen af te nemen en is het mogelijk om een carrièreanalyse te maken. Vandaaruit gaan we kijken naar wat je wilt om vervolgens life-changing keuzes te maken over jouw carrière!

OUTPLACEMENT

VAN WERK NAAR WERK

Outplacement oftewel begeleiding bij ontslag. Bij gedwongen baanverlies is het noodzakelijk om stil te staan bij het verwerkingsproces, iemand moet rouwen om baanverlies. Er is een nieuwe situatie ontstaan en hoe accepteer je dat. En hoe ga je positief je nieuwe toekomst tegemoet en zorg je ervoor dat je duurzaam je carrière voortzet. De werknemer staat centraal en die wordt geholpen om zelfredzaam te zijn en zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Dit vergt oprechte, integere coaching en betrokkenheid.

Het outplacementtraject kan op zowel individuele basis als in groepen en in overleg middels diverse modules samengesteld worden en de duur varieert afhankelijk van de vraagstelling. Maatwerk is hier van groot belang.

RE-INTEGRATIE

1st EN 2de SPOOR

Wat is re-integratie?

Als uw medewerker ziek is en er langdurig ziekteverzuim dreigt, moet u als werkgever samen met uw werknemer aan de re-integratie werken. Re-integratie kan op twee manieren:

1ste spoor: waarbij een werknemer weer teruggaat naar de huidige werkgever. De werknemer kan weer terug in eigen functie of de werknemer kan een nieuwe/ aangepaste functie invullen.

2de spoor: houdt in dat de werknemer niet meer terug kan naar eigen werk en ook niet een nieuwe/aangepaste functie kan invullen bij de huidige werkgever.

Dit traject doe je in samenspraak met een re-integratie coach/bureau en arbodienst of gecertificeerde bedrijfsarts.

Nou is ziek zijn voor niemand leuk. Voor de werknemer niet, maar ook niet voor de werkgever. Helemaal als een werknemer langdurig ziek is of zelfs arbeidsongeschikt raakt. De Wet Verbetering Poortwachter geeft aan dat je samen verantwoordelijk bent voor re-integratie en samen ga je de uitdaging aan om de uitgevallen werknemer zo goed en snel als mogelijk weer aan het werk te helpen, bij de huidige werkgever of ergens anders.

Elk traject, werknemer en werkgever is anders daarom is maatwerk van belang en is er geen standaard. Het doel is om de werknemer duurzaam te laten re-integreren.

Er zijn diverse trajecten mogelijk, maar ook hier geldt dat maatwerk belangrijk is! Neem contact met mij op voor meer informatie. 

bottom of page